diumenge, 21 de setembre del 2014

Crònica i imatges de la V Festa Estellés a Alginet

Unes 170 persones es van reunir divendres dia 19 de setembre a la plaça d'Enric Valor d'Alginet per celebrar la cinquena edició de la Festa Estellés. L'acte, organitzat com ve sent habitual pel col·lectiu local de Compromís i presentat per l'escriptor Àlan Greus, començà amb un sopar de pa en puny i acabà amb un recital poeticomusical. Comptà amb la presència de l'ànima de la Festa Estellés, Josep Lozano, l'alcalde de la localitat Jesús Boluda i diversos regidors d'altres formacions polítiques.
 
Vista general dels assistents.

La part literària de la nit va quedar dividida en dues parts: la dedicada a recitar poemes d'altres poetes i la part centrada en l'obra d'Estellés. En la primera, s'escoltaren peces dels poetes locals Hermelando Bosch o Pepita Greus, a més de composicions de Raimon, Roís de Corella, Martí i Pol o Costa i Llobera.

L'exjugador de futbol professional Alfredo Greus, amb 90 anys, recita una composició
de la poetessa local Pepita Greus.


L'alcalde d'Alginet Jesús Boluda recitant Joan Roís de Corella.


En la segona, els assistents es van poder delectar amb els versos del poeta de Burjassot (des de peces més conegudes com «Res no m'agrada tant» o «La rosa de paper» fins a d'altres menys freqüents en aquest tipus d'actes populars, com «Tot açò que ja no pot ser» o «Aquella olor que tenia el teu cos».)


La introducció a la part estellesiana anà a càrrec de Vicent Espí, 
que recità «Els amants» mentre la parella Toni i Rosario oferiren un magnífic tango.
M. Jesús Espert.
Núria Boluda
 Josep Lozano recita «Aquella olor que tenia el teu cos». 

  
Finalment hi hagué dues interpretacions musicals. Primer, «El Bolero de l'Alcúdia», cantat per Lola Ledesma i ballat per Enri Rincón i Juanvi Mengual. Com a colofó, Irene Simbor al cello i Ariadna Bataller a la viola interpretaren diverses peces que van emocionar els assistents (des d'«El cant dels ocells» fins a «La Muixeranga», amb la qual es tancà la vetlada].


El Bolero de l'Alcúdia també hi tingué la seua presència.


Ariadna Bataller i Irene Simbor, en un moment de l'actuació final.Fotos: Tere Escútia.

1 comentari: