diumenge, 13 de setembre del 2015

CRÒNICA I IMATGES DE LA VI FESTA ESTELLÉS 2015 A QUART DE POBLET



Al voltant de 80 persones van participar el passat dia 3 de setembre a la Festa Estellés de Quart de Poblet, organitzada pel col·lectiu local de Compromís per Quart i amb la col·laboració d’altres associacions culturals com ara Mussol, Estornell, Grup de Danses i S.A.M La Unió. Ja som més de 70 pobles els que ens hem sumat a aquesta proposta de celebrar el naixement de l’escriptor Vicent Andrés Estellés per tal de conéixer la seua obra i la d’altres autors valencians.

Com cada any un sopar entranyable ambientat en poemes musicats estellesians, regat amb vi de la terra i on no va faltar el “pimentó torrat” fent l'ullet al poema del nostre benvolgut Estellés. Per segona vegada hem aprofitat aquesta festa per convidar els més menuts a recuperar la tradició amb els seus pares, mares, iaies i iaios... de fer fanalets amb la corfa de meló d’Alger com abans es feia als últims dies d’estiu, on el dia ja és més curt. Amb eixes xicotetes obres d’art ambientàrem la plaça de l’Església, on des de fa 5 anys fem la Festa Estellés. Després del sopar, i mentre gaudíem dels dolços de la nostra terra, llegírem grans i menuts a Estellés i a altres autors valencians com mana la tradició d’aquesta festa. Vam comptar amb la companyia d’Enric Morera, President de les Corts i amic de Quart que ja ens ha visitat altres anys a les festes del nostre poble, i va participar com un més a la nostra festa.

El nostre artísta local Josep Sanmartín Monzó va tindre el gust de regalar a Enric Morera un poema il·lustrat amb un dibuix d’Estellés com agraïment a la seua participació en la Festa Estellés de Quart de Poblet.

Abans de donar fi a la nit Estellés, els participats vam guardar un minut de silenci pels refugiats sirians i altres víctimes d’aquest conflicte bel·licocultural. La defensa de la cultura i de la llibertat no pot ser motiu de cap guerra! Defensem la nostra cultura fent una lluita pacífica!

Llum Campos i Mª Carmen De Haro
Coordinadores Festa Estellés Quart de Poblet

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada