dilluns, 26 d’agost del 2024

LLETRA DE CONVIT FESTA ESTELLÉS 2024


FESTA ESTELLÉS 2024

XV Lletra de convit

Alginet, 25 d’agost de 2024

Estimats amigues i amics de la Festa Estellés:

Encetem enguany la quinzena lletra de convit amb el goig de contribuir a la commemoració dels 100 anys dels naixement del nostre poeta. Efemèrides d’aquest tipus sempre haurien de ser normals per a una societat culta i civilitzada. Tanmateix, som conscients que molts dels nostres responsables polítics no tenen la mateixa idea que nosaltres del que hauria de ser normal. Malauradament, les actituds de rebuig a la nostra llengua i cultura ja no ens sorprenen: hem vist en moltes ocasions el menyspreu que a certa gent mereix allò que no els resulta propi. Justament per això, una vegada més, no ens podem permetre defallir. La nostra llengua i la nostra cultura no s’ho poden permetre. En aquesta ocasió, a més, els ha eixit el tir per la culata, com ja demostren per tot arreu les iniciatives de celebració que s’han anunciat, en molts casos –hem de fer-ho constar– des d’institucions i organismes els responsables polítics dels quals sí que han sabut reconéixer la necessitat d’una tal celebració.

De res ens valen, doncs, els planys. Allò que no fem nosaltres, es quedarà per fer. I des de la nostra il·lusió per reivindicar un any més l’obra del nostre gran poeta, us encoratgem a convocar els sopars de la Festa Estellés 2024 allà on us trobeu.

L’any passat vam tornar a batre el rècord de celebracions, 91. Sempre amb el perill de no tenir-les totes comptabilitzades, ens consta que es feren actes a: Alacant, Alaquàs, Albalat de la Ribera, Albalat dels Sorells, Alboraia, Alcàsser, Alcoi, l’Alcúdia, Alfarb, Alginet, Alp, Antella, Alzira, Barcelona-Casa de València, Barcelona-Les Corts, Benafigos, Benicarló, Benimodo, Benissa, Bétera, Brussel·les, Bunyol, Burjassot, Canals, Carcaixent, Castelló, Castelló de la Plana, Catarroja, Cocentaina, Cornudella de Montsant, Crevillent, Dénia, Elx, Estivella, Figueres, Flix, Foios, Gandia, la Garriga, Gata, Girona, Guardamar del Segura, Igualada, Lleida, Llíria, Llombai, Massalfassar, Manuel, Massanassa, Montcada, Montmeló, Montserrat, Novelda, Olesa de Montserrat, Oliva, Ondara, Ontinyent, Paiporta, Palamós, Palma, Pego, Perpinyà, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Riola, Rocafort, Rubí, València-Centre Octubre, Valls, Sabadell, Sagunt, Salt, Sant Andreu, Sant Cugat del Vallés, Sant Vicent del Raspeig, Santa Coloma de Farners, Sella, la Seu d’Urgell, Sollana, Tarragona, Tàrrega, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Terrassa, Torrent, Tossa de Mar, Turballos (pedania de Muro), la Vall d’Uixò i Xàtiva.

Batrem enguany novament el rècord i arribarem a 100? La commemoració s’ho mereix.

Si decidíreu convocar la celebració en algun lloc, podeu fer-nos arribar la informació a les adreces següents:

jlozanolerma@gmail.como alangreus2008@gmail.com

Podeu enviar-nos el cartell (si en feu) i, si us ve de gust, crònica i fotos de l’acte (preferiblement amb arxius amb format jpg o tif). A mesura que ens arribe la informació, l'anirem penjant al blog https://festaestelles.blogspot.com.

També us demanem que, si feu servir hashtag a les xarxes, empreu #FestaEstellés2024. Així donarem més visibilitat als actes.

Una forta abraçada virtual,

Josep Lozano i Àlan Greus



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada