dimarts, 22 d’octubre del 2024

CRÒNICA I IMATGES DE LA FESTA ESTELLÉS 2024 A SUECA

 

Hi havia ganes. El centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés en 2024 ha sigut l'esperó que ha fet que, de manera poc premeditada i amb un cabàs d'il·lusió, l'associació Pense Pensions Dignes i una menudeta Comissió Organitzadora promogueren aquesta commemoració a Sueca.

El passat 18 d'octubre s'aplegaren 70 persones en l'emblemàtic edifici modernista del casino de l'Ateneu Sueco del Socorro. Després d'una benvinguda i d'un discurs d'exaltació, actuà la Muixeranga de Sueca, la qual, al ritme de tabals i dolçaines, enlaira múltiples torres de tres altures, a tocar de l'alt sostre. A continuació, Enric Casado interpretà alguns poemes d'Estellés, que cantà acompanyat per la seua guitarra.

Acabat el sopar de pa i porta, molts dels assistents a la vetlada, de totes les edats, s'aproparen al faristol per fer-hi ressonar, en l'abarrotada sala, un bon grapat de poemes i versos.

Vicent Andrés Estellés. El Poeta del poble, d'un poble que ha sigut i és maltractat. I és per això que el poble encara necessita el Poeta, immortal en cada vers, en cada paraula.

I com ell, hem de continuar defenent-nos, proclamant amb orgull que

Tant si vosté ho permet o com si no,

aquest és el meu lloc.

Aquest és el meu lloc i el lloc dels meus.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada