dimecres, 4 de setembre de 2013

IV Festa Estellés a Tavernes de la Valldigna

Tavernes de la Valldigna també farà sopar per celebrar la IV Festa Estellés. Ací us deixem la lletra de convit amb què animen la gent a participar-hi.


Festellés 2013. Moure murs

Enguany seguim sent una de les localitats que, durant el mes de setembre, al voltant del dia del natalici de Vicent Andrés Estellés, fan un sopar en memòria del poeta. Un àpat popular amb alguna menja pròpia de la gastronomia valenciana, una lectura oberta en què es reciten poemes de l’escriptor burjassoter; d’un mode semblant a com fan els escocesos cada 25 de gener, dia del Burns Supper, a fi de commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns.
Enguany, Any Estellés, any de la publicació de l’antologia Pobles del Mural, repetim com un acte més del programa de Festes, com una altra activitat festiva que serveix a la salut i comunió del grup. Aquest és l’esperit que volem que vole, que planegem que plane, sobre la Festellés 2013. Moure murs. I que l’alabatre en honor del poeta nascut l’any 1924, «l’any del batre», nasca en les nostres goles. La poesia estellesiana, com diu Joan Fuster, té, en una última reducció, la nua elementalitat de la vida diària: la fam, el sexe, la mort. El cas és que Estellés obri els ulls en la sinistra etapa dels grans pànics, quan no hi havia espai ni temps per al respir, i la gent respirava com podia. El cas és que volem que, en època de pànic —quina època no ho és?—, dediquem alé a moure ales, ales a moure murs.
Els versos d’Estellés són desfermadors, deixem anar, doncs, el cant que entreteix la trama comunitària. Festellegem! Desnuguem la veu, arranquem-nos a recitar. Aquesta és la participació que desitgem per a la Festellés: la immediatesa front a la distància, l’acció per impuls interior, la festa més que no l’espectacle. Veniu el divendres 13 de setembre, a les 21.00 hores, al parc del Cantalot, parc dels grafits. Hi haurà un Mural i un sopar d’aixella, amb platets, vinet i licor de la terra. Aquest any se n’ocupa també de la intendència el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna. Tan sols cal que us inscriviu per 4 euros a la seu del C.E.T.V. (c. Sant Pere, 49. Dimarts i dijous de 19.30 a 21.00; divendres de 19.30 a 23.00) o a Les Agulles (c. Hospital, 20) o a Ke Foto (c. la Barca, 131) en horari comercial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada